Ole Ritter

Hvis du er fan af cykling, kender du helt sikkert til Ole Ritter. Hvis du er fan af den legendariske danske cykelrytter, kunne du meget vel være interesseret i en plakat med netop ham. Her på siden hos Permild og Rosengreen kan du finde nogle forskellige kunstplakater med netop den berømte cykelrytter som motiv. Mange har nok haft fanplakater hængende af deres yndlingsidoler, da de var børn og teenagere. Mange mennesker vokser fra dette. Men hvorfor ikke have plakater hængende at dem, man er fan af, samtidig med at få kunst ind i hjemmet? Plakaterne med Ole Ritter er netop den perfekte kombination af disse to ting.

Ole Ritter var en stor cykelrytter. Han er født i 1941 og er altså i skrivende stund 75 år gammel. Hans store force var enkeltstart og inden for netop denne disciplin har han vundet mange medaljer. Han fik sit store gennembrud som enkeltstartsrytter i 1962. Her var ham med i VM i Italien, som bragte ham to sølvmedaljer for linjeløb og 100 km holdløb. Senere samme år vandt han DM i landevejsløb herhjemme.

Fire år senere i 1966 vand igen danmarksmesterskabet i landevejsløb. Han deltog i samme disciplin samme år i Norge, hvor han også vandt. I 1964 deltog Ole Ritter i OL, der blev afholdt i Tokyo. Her opnåede han nogle gode placeringer som henholdsvis nr. 7 i 100 km holdløb og nr. 74 i linjeløb. Efter sin cykelkarriere havde han en karriere som sportskommentator.

De dekorative kunstplakater med Ole Ritter er en genudgivelse af gamle Café Victor plakater. Disse plakater hang i sin tid på den berømte café, og bliver nu genudgivet, så du kan have plakaterne hængende hjemme hos dig. Plakaterne har mange forskellige motiver, der alle er de oprindelige motiver. En af disse plakater er med Ole Ritter. Café Victor åbnede i sin tid i 1981. Hurtigt blev caféen et meget populært spisested, der var hyppigt besøgt af mange forskellige mennesker.

Om søndagen havde caféen de såkaldte Søndagsmatenéer, hvor netop plakaten med Ole Ritter stammer fra. Plakaten er designet af Jørgen Hansen i 1982. På plakaten ser man Ole Ritter på sin cykel og teksten ”… der er nogen, der aldrig lærer at forstå, at der er noget meget stort og noget meget stolt i et gigantisk nederlag..!”. Dette citat stammer fra cykelrytteren selv. Plakaten har desuden Ole Ritters autograf.

Back to Top