Verner Panton

De fleste kender nok Verner Panton for hans berømte lamper. Mange mennesker har møbler stående eller lamper hængende derhjemme, som netop er designet af Verner Panton. Hvis man er den heldige ejer af netop en af disse genstande, hvorfor så ikke fuldende indretningen med en plakat med motiv af Verner Panton? Det kan være den perfekte måde at binde indretningen sammen på.

Hvis du er interesseret i plakatkunst, er du kommet til det helt rette sted. Her hos Permild og Rosengreen kan du kigge i et stort udvalg af flotte og dekorative kunstplakater. Du finder blandt andet forskellige plakater med motiver af Verner Panton og hans berømte designs. Her kan du læse mere om Verner Panton, hans baggrund og hans kunst.

Verner Panton blev født i Gamtofte i 1926. Han afgik ved døden i København i 1998. Mange kender nok de velkendte lamper, som Panton designede. Han var en af de mest anerkendte danske designere i 1960’erne og var toneangivende for sin tid. Han designede alt lige fra møbler, belysning og rumdesign. Selvom de fleste nok mest kender de mange kendte lamper, var det altså langt fra det eneste, som han designede.

I sine design var han meget eksperimenterende for sin samtid. Han elskede at eksperimentere med nye og anderledes former. Han elskede at benytte kraftige og stærke farver i sine designs. Det var dog ikke kun i selve udformningen af hans design, at han eksperimenterede. Panton elskede at eksperimentere med materialer og nye metoder til at producere møblerne og lamperne. Han arbejde således i mange forskellige materialer f.eks. stål, glasfiber og plastic.

Verner Panton er uddannet fra Odense Tekniske skole og på Kunstakademiets Arkitektskole. I sin tid som designer nåede han at designe mange forskellige møbler og lamper. Han er således særlig kendt for at designe den berømte Pantonstol og Flowerpot lampen. Begge dele produceres stadig den dag i dag.

Hvis man er fan af de klassiske møbler, som Panton designede, skal man ikke gå glip af chancen for at få kunstplakater inspireret af netop Verner Panton. Plakaterne kan være med til at binde indretningen sammen og sætte et helt unikt præg på indretningen. Her på siden kan du finde plakater af Verner Panton. Du kan blandt andet finde grafiske plakater med motiver af nogle af Pantons mest kendte designs. Pynt f.eks. stuen med en plakat med Pantonstolen som motiv.

Trapholt 2.450,00 kr.

Trapholt
Verner Panton Størrelse: 87 x 87 cm

Back to Top